Wat is coaching?

Het doel van coaching is het oplossen van je probleem. Een coach helpt je hierbij bijvoorbeeld door te luisteren, vragen te stellen en te spiegelen.

In eerste instantie zul je zelf reflecteren op je probleem. Je gaat bij jezelf te rade en komt zo tot inzichten en oplossingen. Misschien bespreek je je probleem ook met vrienden of familie en hoop je dat zij een goed advies voor je hebben. Soms werkt dit, soms ook niet.

Sommige problemen zijn hardnekkig. Dit komt omdat je emoties in de weg zitten en ook omdat je niet objectief naar jezelf kunt kijken. Je vrienden geven je tips en adviezen hoe zij het probleem zelf te lijf zouden gaan. Maar dat werkt natuurlijk niet vanzelfsprekend ook voor jou.

Heb je een probleem dat je voor je uit blijft schuiven? Beinvloed het je geluk en je leven op een negatieve manier? En wil je er wat aan doen? Dan kan een gesprek met een coach je vast verder helpen.

Een coach doet niet het werk voor je en komt niet met suggesties, tips of concrete oplossingen. Je moet zelf aan het werk willen.

Door coaching krijg je meer zelfvertrouwen en zelfinzicht. Daardoor ervaar je in je leven meer succes en plezier, verbeter je de relaties met andere mensen en vind je werk dat echt bij je past. En niet onbelangrijk: minder stress en zorgen.