Tip 9: Zet ergens een punt achter.

Stel je wilt een mooie tuin. Zodat je lekker in het groen, op een gezellig terras kan zitten. Lekker met een bakkie koffie en een boek of krant. En als je dan om je heen kijkt, is alles netjes onderhouden. Dat is je droom, je doel, maar de realiteit is dat je alleen met mooi weer in de tuin wilt werken, geen vieze vingers wilt krijgen en het je eigenlijk allemaal teveel tijd kost. Je vindt tuinieren helemaal niet leuk. Gevolg: een oerwoud achter je huis. En dan kun je jezelf nog wel voorhouden dat je voor een ‘cottage’ tuin gaat, dat was niet het doel….
Vaak streven we doelen en dromen na zonder dat we er echt gelukkig van worden. Want het is niet het einddoel dat ons gelukkig maakt, maar de weg er naar toe. Een mooie tuin is een goed doel als je geniet van tuinieren.
Hoe voel jij je terwijl je aan iets werkt? Word je daar blij van? Als de weg naar het doel niets dan ellende oplevert, stop er dan mee! Dan komt er weer ruimte voor andere dingen waar je wel blij van wordt.
Voor deze week: denk na over de dingen die je doet en de doelen die erachter liggen. Waarom doe ik dit? Wat wil ik nu echt hiermee bereiken en is dat haalbaar? Word je niet blij van de weg naar het doel: zet er een punt achter. Ooit een keer nog gitaar leren spelen, een taal leren, een onderhouden tuin?