Tip 18: Schrijf brieven

Hiervoor hoef je geen Multatuli, Harry Mulisch of W. F. Hermans te zijn. Het hoeven bovendien geen brieven te zijn die je daadwerkelijk wilt verzenden. Waar het om gaat is dat je door het opschrijven van je beslommeringen, je problemen en je dankbaarheden, je hoofd ordent en leegt. Het lucht enorm op en dat geeft een lekker gevoel!
Je zou bijvoorbeeld een brief kunnen schrijven aan iemand waar je boos op bent. Of juist aan iemand die je wilt bedanken. Iemand van wie je houdt. Schrijf om iemand te vergeven. Je kunt natuurlijk ook een brief schrijven aan jezelf. Je kunt schrijven over je problemen. Je kunt je eigen ‘critical friend’ zijn door jezelf vragen te stellen:”Waarom is het me niet gelukt om… ‘ of “Wat is de eigenlijke reden dat ik heb opgegeven?” Schrijf om jezelf inzicht en rust te geven. Ten slotte kun je jezelf enorm inspireren met een brief. Schrijf over hoe jouw perfecte dag eruit zou zien en ga lekker in op de details. Schrijf over hoe je je zou voelen als al je dromen zouden zijn uitgekomen.

Een blad papier praat natuurlijk niet terug. Ik wel. Als je behoefte hebt aan iemand om je gedachten en emoties mee te bespreken, neem dan eens contact met me op. Ik ben Blikopener; ik verruim je blik en open je ogen.