Tip 17: Investeer in belevenissen

Afgelopen week heb ik eindelijk het fotoalbum afgemaakt van onze reis naar Afrika afgelopen zomer. Stiekem had ik er niet zo’n haast mee, want ik ga graag door alle foto’s die we daar hebben gemaakt. Ze brengen weer allerlei herinneringen naar boven. Van de mensen, de dieren, de gekke situaties, de geuren en kleuren, het landschap, het gewoon daar ‘zijn’ en nog veel meer. Ik merk elke keer weer dat ik daar erg gelukkig van word. Veel gelukkiger dan de wetenschap dat er op dit moment al een aantal dagen een gloednieuwe telefoon voor me klaarligt op mijn werk.

En eigenlijk herkennen we dit allemaal, toch? We kunnen erg gelukkig worden van leuke spulletjes en kleding kopen of krijgen. Maar dit geluksgevoel is meestal minder intens en van veel kortere uur dan het geluksgevoel dat we krijgen van leuke dingen dóen. Van leuke dingen doen krijg je het gevoel dat je ‘leeft’. Door het ophalen van herinneringen alleen of met vrienden kun je eindeloos nagenieten.

Dus, kan je leven wel een geluks ‘boost’ gebruiken, zorg dan dat je deze week investeert in leuke dingen doen en beleven. Natuurlijk hoeft het niet zo’n spectaculaire reis naar Afrika zijn. Maar denk aan een dagje dierentuin, een gezellig etentje, naar de spa, een nachtje weg…Neem een vriend/vriendin of familielid mee en maak lekker veel foto’s. Niet alleen van elkaar, maar ook van wat je ziet om je heen.

Welke herinnering koester jij van iets dat je hebt beleefd? Laat het me weten in de reacties! Foto’s zijn natuurlijk extra leuk.

Kun je moeilijk stoppen met shoppen? Als je wilt maken we samen een plan om hier vanaf te komen. http://www.debinnenplaatscoaching.nl

#coaching #personalcoach #lifcoach #Assen #Drenthe #debinnenplaats #lekkerinjevel #geluk #genieten #psychologie #mindfulness #burnout #bewustleven #focus