Tip 12: Focus op positieve dingen

Stel je begint de dag met een lekke band of je presentatie ging niet als je had gehoopt. Shit, dat is echt balen. Maar laat jij zo’n tegenvaller dan je hele dag verpesten? Als we focussen op de negatieve dingen in het leven, krijg je een steeds negatievere mindset. Daardoor voel je je steeds ongelukkiger. En een negatieve mindset trekt als een magneet nog meer negativiteit aan. Het wordt een neerwaartse spiraal.
Maar gelukkig werkt positiviteit ook als een magneet. Positief blijven denken en je op positieve dingen blijven richten geeft een goed gevoel. Je wordt er gelukkiger van. Dan zie je dat het leven veel moois te bieden heeft.
Nu kan ik ook best lang blijven hangen in negativiteit na een vervelende gebeurtenis. Het kost even tijd voor ik er uit kan stappen. Het is ook niet makkelijk om zomaar te schakelen van negativiteit naar positiviteit. Maar gelukkig kun je je hierin goed trainen.
Wat mij goed helpt is niet zwart/wit denken. Iets is nooit goed of slecht. Er zijn niet maar twee manieren waarop je iets kunt bekijken. Elke negatieve gebeurtenis, heeft ook positieve kanten. Als je van dat principe uitgaat, focus je je vanzelf steeds meer op de positieve dingen.