Deborah Wolting

52480867_10156988067813431_2740122249322299392_n

 

Mijn naam is Deborah Wolting, ik ben 35 jaar, getrouwd en moeder van 2 kinderen. Naast docent ben ik gedragsspecialist en gecertificeerd coach (aangesloten bij de NOBCO, niveau ‘Foundation’ en bij de St!r).

Je hart volgen

Met bijna 15 jaar ervaring in het praktijkonderwijs zie ik al jaren van dichtbij de bepalende en harde gevolgen van onze prestatiemaatschappij. Van deze jongeren dat ik heb geleerd hoe belangrijk het is om je eigen hart te volgen en dat succes hebben en gelukkig zijn alles te maken heeft met doen waar je plezier in hebt. De overtuiging dat kleine prestaties, ook prestaties zijn waar je trots op mag zijn. En dat het niet altijd meer en beter hoeft te zijn. Lang niet altijd gaat het proces naar volwassenheid bij deze jongeren van een leien dakje. Het is vaak vallen en weer opstaan om hun plekje in deze wereld te vinden. Ik ben er erg trots op om deze jonge mensen te mogen helpen bij hun ontwikkeling, waarbij het mij gaat om het proces en niet om de prestaties.

Werken aan je eigen ‘binnenplaats’ bij De Binnenplaats

Het zijn de krachtige verhalen van mijn (ex) leerlingen die me hebben geinspireerd om ook mijn hart te volgen en mijn talenten als coach en gedragsspecialist buiten het schoolgebouw in te zetten. Ik ben dit gaan doen in de vorm van coachingspraktijk De Binnenplaats. Hier coach ik (jong) volwassenen die in deze maakbare en prestatiegerichte wereld het gevoel hebben teveel te moeten, ontevreden en ongelukkig te zijn. In plaats van de focus te leggen op de buitenkant, werk ik met coachees aan hun binnenkant; hun ‘binnenplaats’ zodat ze weer lekker in hun vel zitten, rust ervaren en genieten van het leven.

Nuchter, no-nonsense en met beide benen op de grond

Ik ben als coach doelgericht en oplossingsgericht. Samen met een coachee stel ik een concreet doel en dan gaan aan de slag. Dat wil zeggen, de coachee gaat vooral aan de slag. Wat ik namelijk heel belangrijk vind is de intentie en motivatie van de coachee om met zichzelf aan de slag te gaan. Hij/zij is altijd zelf verantwoordelijk voor het eigen leerproces. Ik zie mijn taak als coach als die van gids. We reizen van A naar B en ik ‘gids’ de coachee langs complexe situaties, onbewuste overtuigingen en hardnekkige belemmeringen. Van klanten krijg ik vaak terug dat ze me waarderen om mijn humor en zelfspot. Daarnaast vinden zij dat ik ‘warm’, geduldig en respectvol ben, maar ook, waar nodig direct, spiegelend en soms provocerend. Ikzelf typeer mijzelf gewoon als no- nonsense, met beide benen op de grond en met Drentse nuchterheid.